Гръцките протести в Атина ескалираха. Група маскирани лица с гръцки

...
Гръцките протести в Атина ескалираха. Група маскирани лица с гръцки
Коментари Харесай

Стотици хиляди протестират в Атина, газ и шокови гранати от полицията

Гръцките митинги в Атина ескалираха. Група маскирани лица с гръцки флагове, евентуално принадлежащи на крайнодесни групировки, са се пробвали да пробият полицейския кордон при Паметника на незнайния войник пред гръцкия парламент.
Те са хвърляли шишета и други предмети, както и блажна багра по служителите на реда, които са дали отговор със шокови гранати и сълзотворен газ, писа македонската осведомителна организация (МИА), представена от " Фокус ".
Протестиращите в Атина упорстват за референдум за Договора от Преспа. Законопроекта за ратификацията му беше импортиран в гръцкия парламент преди ден и би трябвало да бъде гласуван идната седмица, като задачата е той да позволи десетилетния спор за името на Македония, което се трансформира в идея както на македонския министър председател Зоран Заев, по този начин и на сътрудника му Алексис Циприс.
И двамата водачи срещнаха остра опозиция в личните си страни, само че това за момента е единственият метод да се даде старт на европейската интеграция на Македония.
Протестиращи в Атина съгласно разнообразни източници са сред 300 000 и 500 000. В 14:00 протестиращите са изпели химна на Гърция, след което са почнали изявленията.
Опозицията в Гърция от няколко седмици се зарича да направи всичко допустимо, с цел да попреди на Ципрас да подпише документа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР