Гръцките медии отделят специално внимание на изявленията на българския вицепремиер

...
Гръцките медии отделят специално внимание на изявленията на българския вицепремиер
Коментари Харесай

Гръцки медии отделят специално внимание на позиция на София за енергетика от възобновяеми източници

Гръцките медии отделят особено внимание на изказванията на българския вицепремиер Атанас Пеканов и позицията на София за развиване на енергетика от възобновими източници.


Министър Пеканов взе участие в икономическия конгрес в Делфи.

В просторен репортаж от международния стопански конгрес в Делфи гръцките медии оповестяват за позицията на българското държавно управление по полемиката " Нови енергийни пътища ".

 

Подчертава се присъединяване на българския вицепремиер Атанас Пеканов, който показал значимостта на потреблението на  сила от възобновими източници. Според него " нуклеарната сила също може да се одобри за възобновима, тъй като не отделя нездравословни излъчвания ".

 

България е заложила в Плана за възобновяване схеми за възобновими мощности, както и уреди за депозиране на електрическата енергия, цитират медиите в Атина българския вицепремиер.

 

Гръцкият министър на енергетиката Костас Скрекас оповестява за стратегия, която обезпечава държавно финансиране до 75% на разноските за слагане на слънчеви панели на покривите на постройките.

Бившият министър председател на Северна Македония Зоран Заев пък благодари на Атина за енергийната помощ през зимните месеци, както и за инвестициите  в енергетиката.

 

Инфо: БНР

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР