Гръцките машинисти призоваха за гаранции за безопасност, докато властите се

...
Гръцките машинисти призоваха за гаранции за безопасност, докато властите се
Коментари Харесай

Гръцките машинисти искат гаранции за безопасност

Гръцките машинисти приканиха за гаранции за сигурност , до момента в който управляващите се приготвят да възобновят железопътната мрежа на страната след конфликта предишния месец, при който починаха 57 души, съобщи Агенция Франс Прес.

В изказване до оператора на влаковете „ Hellenic Train ” профсъюзът на машинистите PEPE прикани за по-добро наблюдаване на железопътните прелези, осветяване на тунелите, данни за инспекциите на мостовете и унищожаване на отломките и обраслата растителност от релсите.

" Смятаме, че в случай че тези проблеми не бъдат решени , услугите в тези региони не могат да бъдат обновени ", обявиха от профсъюза.

Правителството съобщи, че железопътните услуги , които бяха спрени след нещастието на 28 февруари, ще бъдат последователно възобновени от сряда доникъде на април.

Железопътната злополука провокира седмици на гневни и от време на време насилствени митинги и оказа огромен напън върху консервативното държавно управление на министър-председателя Кириакос Мицотакис преди изборите, които се чакат през май.

Повечето от жертвите са академични студенти, които са се прибирали от дългия ваканционен уикенд.

След злополуката министърът на превоза на Гърция подаде оставка, а дежурният по време на случая шеф гара и трима други чиновници на железниците бяха упрекнати и им бяха наложени вероятни доживотни присъди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР