Гръцките хотелиери настояват за специални мерки за облекчен достъп на

...
Гръцките хотелиери настояват за специални мерки за облекчен достъп на
Коментари Харесай

Гръцки хотелиери искат облекчен достъп на туристи през България

Гръцките хотелиери упорстват за специфични ограничения за омекотен достъп на туристи през граничните пунктове от България, оповестява БНР.

Очаква се до дни гръцкото държавно управление да одобри дефинитивна рамка за пътешестване във фериботите при строго съблюдаване на отдалеченост.

Заради проблемите в авиотранспорта вниманието на гръцките хотелиери е ориентирано към туристите, които могат да влязат в Гърция през сухопътната граница с България и Северна Македония.

В писмо до държавното управление те желаят да се реализира дипломатическо съглашение за по-интензивно прекосяване на туристите с авто превоз.

Сред предложенията им е да се вкара туристически кулоар по граничните пунктове с България, които да могат да се употребяват освен от балканските страни.

Хотелиерите упорстват искащите да почиват в Гърция да преминат тест за ковид в страните, от които отпътуват, а в Гърция подсигуряват цялостно съблюдаване на здравните наставления.

Същевременно гръцкото държавно управление създава специфични наставления за фериботния превоз, който ще бъде претрупан при лимитирани самолетни връзки. Фериботите ще се движат с половината от вероятните пасажери и при ограничавания за контакт сред тях по време на пътешестване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР