Гръцките гранични власти извършват PCR тестове за COVID-19 на всички,

...
Гръцките гранични власти извършват PCR тестове за COVID-19 на всички,
Коментари Харесай

Тестват всички на влизане в Гърция през ГКПП- Кулата

Гръцките гранични управляващи правят PCR проби за COVID-19 на всички, които влизат през единствения отворен за прекосяване от България пункт Кулата- Промахон.

Тестовете за влизащите в Гърция бяха въведени, откакто Националната здравна организация регистрира, че 80% от нарастването на инфектираните и записаните случаи са на туристи, влезнали точно през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата - Промахон ". От 33 нови случая за 8 юли, 24 са били регистрирани на входовете на страната

Гръцки медии оповестиха през вчерашния ден за открити няколко случая на инфектирани с ковид на о. Тасос - сръбски и български жители, които очевидно са минали през Кулата. Според информациите досега, четирима сръбски жители са изолирани към този момент в хотел, предопределен за карантиниране на туристи на Тасос. За други двама сведенията са, че са обитавали единствено ден в Гърция и са се върнали в родната си страна.

Към момента, процедурата за инспекция включва с изключение на взимане на проби за проби, инспекция на персонални документи и сканиране на QR кодовете от наложителните заявления, които туристите би трябвало да попълнят най-малко 48 часа преди да тръгнат към съседката ни. Впоследствие, в случай че пробата се окаже позитивен, гръцките управляващи се свързват с туристите посредством посочените от тях в декларациите адрес и телефон. Самите туристи вземат решение дали да останат в Гърция за карантина или да се приберат в родината си.

Въпреки удължената процедура на инспекция до обед на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата - Промахон " ситуацията е спокойна и няма опашки от чакащи коли по данни на Гранична полиция.

Междувременно, 22 кметове от селища в Северна Гърция желаеха с публично писмо държавното управление да позволи отварянето на всички гранични пунктове с България. Затварянето на гриничните пунктове с България провокира прекъсване на туристопотока в тази част на страната и слага на тестване хиляди гърци, работещи в туризма, разясняват локални медии.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР