Гръцките гранични служители са предотвратили влизането в страната на стотици

...
Гръцките гранични служители са предотвратили влизането в страната на стотици
Коментари Харесай

Гърция спря стотици мигранти на границата с Турция

Гръцките гранични чиновници са предотвратили влизането в страната на стотици мигранти, които са пристигнали от Турция, съгласно източници измежду силите на реда в страната, предава организация " Фокус ", цитирайки AFP.

Това се случва единствено часове откакто държавното управление в Анкара разгласи, че към този момент няма да задържа мигрантите в страната и ще ги остави да преминат границата и да влязат в Европа.

Ръководството на гръцката войска и полиция бяха изпратени в граничните региони покрай Одрин, откакто от държавното управление в Атина обявиха, че са нараснали ограниченията за надзор над пропусквателните пунктове „ до допустимо най-високо равнище ".

Освен това гръцките управляващи са преустановили дейността на контролнопропусквателния пункт Кастаниес (Черкьой), поради идващите там мигранти от Турция. Гръцките медии оповестиха, че пунктът е бил затворен откакто огромен брой хора, главно бежанци и мигранти са се събрали от турската страна на границата в опит да влязат в страната. На място са били изпратени силите на реда, като техният брой ще бъде допълнително повишен, с цел да се избегне незаконното прекосяване на границата.

България също изпрати сили на жандармерията към  границата с Турция. Спряхме две групи от по 30 незаконни мигранти, армията е подготвена да се включи с до 1000 индивида и 140 единици техника, разгласи вицепремиерът Красимир Каракачанов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР