Гръцките фермери имат проблем със сезонните работници. Молят правителството за

...
Гръцките фермери имат проблем със сезонните работници. Молят правителството за
Коментари Харесай

Фермери в Гърция искат облекчаване на режима за влизане на работници от чужбина


Гръцките фермери имат проблем със сезонните служащи. Молят държавното управление за облекчени права за влизане в страната на непознати служащи, оповестява БНР.

Някои земеделски браншове сложиха връх в продажбите.

С 30% се е нараснал износът на вино през март за страните от Централна Европа, оповестяват от Асоциацията на винопроизводителите.

Рекорд сложи и износът на гръцко киви. Производителите с компликация покриват поръчките, както за европейските страни, по този начин също за Китай и Тайланд. Стоката се транспортира с няколко дни забавяне, само че комерсиалният път  не е пресечен.

Доволни от търсенето са и производителите на портокали, както от вътрешния пазар, по този начин и от експорта. Гръцките мандарини се изнасят също за европейските страни и то в увеличени количества, а лимоните се трансфораха в разкош стока.

Фермери се обърнаха за подпомагане към държавното управление за намиране на сезонни служащи. Над 10 хиляди са нужни единствено в част от Северна Гърция, където главно работеха албанци и българи. Обмисля се наемане на мигранти. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР