Гръцките депутати по принц одобриха в сряда вечерта законопроект на

...
Гръцките депутати по принц одобриха в сряда вечерта законопроект на
Коментари Харесай

Гърция с три пъти по-строги наказания за трафик на хора

Гръцките депутати по принц утвърдиха в сряда вечерта законопроект на министерството на правораздаването, преразглеждащ наказателния кодекс и въвеждащ по-строги санкции за трафик на мигранти, изнасилвания и принуждение над деца, предава БГНЕС.
Законодателството бе подкрепено от ръководещата партия Нова народна власт, от Движението за смяна (KINAL) и крайнодясното Гръцко решение, до момента в който главната опозиционна мощ Сириза, Комунистическата партия и MeRA25 гласоподаваха срещу.
„ Онези, които настояват, че поддържат морала, би трябвало в избран миг също да поемат своята лична отговорност “, съобщи министърът на правораздаването Костас Циарас пред депутатите по време на дебата.
Първоначално беше планувано законопроектът да включва наредба за обновяване на наказванията за обществено ругатни, само че тази препоръчана промяна беше оттеглена от министъра след гневна рецензия от страна на политическата съпротива и обществен митинг.
Новият закон всъщност променя наказателния кодекс, който предходното ляво държавно управление беше одобрило през лятото няколко седмици преди да изборите да го смъкват от власт.
Освен всичко друго, законопроектът планува утрояване на присъдите зад решетките за тези, които бъдат приети за отговорни за трафик на недокументирани мигранти.
Осъдените изнасилвачи ще се изправят пред най-малко 10 години затвор спрямо актуалните пет до 10 години. Онези, които са приети за отговорни за принуждение над деца, също ги чакат строги санкции.
Новият законопроект също планува по-строги санкции за тероризма и дейности като потреблението на домашно приготвени коктейли Молотов, употребявани по време на митинги. Според настоящето консервативно държавно управление левичарската администрация е толерирала тази процедура.
Според новия закон, сподели Цирас, хвърлянето на коктейл Молотов по време на обществен митинг ще бъде престъпно закононарушение, а не дребна вина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР