Гръцките депутати одобриха противоречив законопроект за околната среда във вторник,

...
Гръцките депутати одобриха противоречив законопроект за околната среда във вторник,
Коментари Харесай

Гърция прие спорен закон за околната среда

Гръцките депутати утвърдиха спорен законопроект за околната среда във вторник, който съгласно опозицията и екологичните групи отваря вратата за сондиране на петрол и газ в предпазените зони, съобщи ABC News.

Гласуването завърши със 158 гласа "за " срещи 56 гласа "против ", като 214 от 300-те членове на Народното събрание гласоподаваха. Повечето подадоха бюлетините си по пощата заради ограничения за обществено разграничаване, които лимитират броя на хората в пленарната зала.

Дясноцентристкото държавно управление се аргументира за препоръчаното законодателство, че ще помогне за опазването на околната среда, като в същото време подсигурява устойчивото развиване и преустановяване зависимостта от въглищата.

"Новите екологични разпореждания най-сетне дефинират ясни правила за запазване на околната среда, само че в това време са движещите сили за бързото и на първо място стабилно развиване ", сподели министър председателят Кириакос Мицотакис в словото си, като добави, че огромна част от рецензията, ориентирана към държавното управление, е неоправдана.

В навечерието на вота Грийнпийс и Световният фонд за дивата природа обявиха, че са събрали 30 000 подписа в онлайн петиция против законодателството, което съгласно тях ще отстрани жизненоважните гаранции за запазване на околната среда.

"Отвъд сондажа това законодателство е надълбоко проблематично в доста области, както към този момент са открити от десетки организации и организации ", съобщи в изказване в понеделник шефът на WWF Гърция Деметрис Каравелас. "Правителство, което почита позициите на учените по въпроса за ковид, наподобява, че ги пренебрегва в това значимо законодателство. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР