Гръцки военни преминават през България, но няма да разполагат у

...
Гръцки военни преминават през България, но няма да разполагат у
Коментари Харесай

Заков опроверга новината, че гръцки военни подсилват армията ни |

Гръцки военни минават през България, само че няма да разполагат у нас зенитни ракетни комплекси, стана ясно от изявление на министъра на защитата Драгомир Заков за bTV. Така Заков опроверга, че Гърция е почнала да разполага лека противовъздушна артилерия у нас.

Той разяснява и настоящата тематика дали България да даде оръжие на Украйна и какъв вид да е то.

В моята предходна област бях посланик, един посланик в никакъв случай не може да кажа, че страна жертва не би трябвало да бъде предпазена, разяснява той в отговор на въпрос как би посъветвал да гласоподават депутатите от „ Продължаваме промяната “ по отношение на даването на военна помощ. Очаква се идната седмица Народното събрание да гласоподава предлагането на „ Демократична България “ страната ни да изпрати и военна помощ на Киев.

В същото време Заков повтори тезата си, че. По думите му в момента страната ни може да изпрати единствено годни муниции.

„ България не може да даде този необикновен тип съоръжение, от което има нужда Украйна, да вземем за пример самолети и противовъздушни системи и така нататък Става дума за доста характерно съоръжение. Това характерно съоръжение ние не можем да го предоставим “, сподели министърът.

Вече обаче е задействана процедура за изпращане на бронежилетки и каски.

Заков посочи, че досега никой не е желал неговото мнение по въпроса. Той подсети, че сме парламентарна република и сходно решение се взема от народните представители.

Според него сходен спор в Народното събрание е малко просрочен.

В момента България може да пази въздушното си пространство благодарение на своите съдружници, безапелационен е военният министър.

Първите самолети от поръчаните от Съединени американски щати изтребители F-16 ще дойдат у нас в първото тримесечие на 2025 година, обяви още той. По негова информация сме платили всичко по тази договорка, само че обезщетение за забавянето на доставките няма да има.

„ Компенсация може да има при положение на несъблюдение на контракта. В случая се касае за форсмажор “, изясни министърът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР