Гръцки учители и студенти излязоха на улиците във вторник, за

...
Гръцки учители и студенти излязоха на улиците във вторник, за
Коментари Харесай

Протест на учители и студенти блокира центъра на Атина

Гръцки учители и студенти излязоха на улиците във вторник, с цел да стачкуват против законопроекта за промяна в образованието, който се разисква в Народното събрание, което докара до тапи на основни пътни артерии в центъра на Атина, заяви в. „ Kathimerini “.

Athens city center closed as teachers protest education bill https://t.co/XcFJPmDEaH pic.twitter.com/YalFuHzBj6
— Kathimerini English Edition (@ekathimerini) June 9, 2020
Обеден марш се провежда от три обединявания, представляващи учители, които изискват препоръчаното законодателство да бъде оттеглено с претекста, че е " антиобразование ".
Синдикатите споделят, че законопроектът има за цел да сплоти класове, като по този метод усилва броя на учениците в клас и понижава броя на учителите. Освен това те не одобряват закона, допускащ камери да излъчват образователните часове онлайн – което е предопределено да помогне на учебните заведения да продължат да работят при положение на следващото блокиране заради ковид - като споделят, че мярката е нарушаване на персоналния живот на учениците и учителите.
Видео от митингите можете да видите в идващия туит:

Live now: Students and teachers protest against the reforms in the education system taken as part of the #coronavirus #COVID19 pandemic measures in Athens, #Greece, on 9 June 2020https://t.co/Q0QR67mU9L
— epoca libera (@epocalibera) June 9, 2020
Много учебни заведения бяха затворени във вторник в отговор на законопроекта, който се чака да бъде гласуван като закон в сряда, когато се възнамеряват нови протестни манифестации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР