Гръцки полицай изкачи връх на Хималаите и снимката му с

...
Гръцки полицай изкачи връх на Хималаите и снимката му с
Коментари Харесай

Гръцки полицай превзе „Петте съкровищници на великия сняг“ и стана знаменитост

Гръцки служител на реда изкачи връх на Хималаите и фотографията му с гръцки байрак обикаля интернет, написа " Български вести ".
Върхът на третата най-висока планина на земята, Кангчендзьонга в планината Хималаите на надморска височина от 8 586 метра, бе изкачен от служителя на реда Фотис Теохарис.
Намира се в планината Хималаи, на границата сред Сиким, Индия и Непал и е най-източно разположеният осемхилядник.
В превод името „ Кангчендзьонга “ значи „ Петте съкровищници на великия сняг “.
Видеоклиповете и фотосите бяха споделени с жителите в Twitter и от самата гръцка полиция, го поздравиха за това достижение.
Кангчендзьонга е заветен за жителите на Сиким и съществува импровизирано предписание изкачващите го алпинисти да не стъпват на самия върхов купол. Първото нанагорнище е осъществено на 25 май 1955 година от английската алпийска взаимозависимост Джордж Бенд и Джо Браун. В Непал съществува легенда, че Кангчендзьонга се населява от богиня, която не разрешава на дами да се изкачат на върха. Единствената жена, изкачила върха, е британката Джинет Харисън, която половин година по-късно умира при опит за нанагорнище на Дхаулагири.
За България за пръв път е изкачен от българския планинар и зоолог от Националния природонаучен музей Боян Петров на 20 май 2014 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР