Гръцки кметове изпратиха протестно писмо до медиите и властите. Те

...
Гръцки кметове изпратиха протестно писмо до медиите и властите. Те
Коментари Харесай

Гръцки кметове на протест: Отворете границата с България!

Гръцки кметове изпратиха протестно писмо до медиите и управляващите. Те желаеха отваряне на границите с България. Затварянето на раничните пунктове провокира спря туристическия поток към северната част на Гърция. Протестната петиция е подкрепена с подписите на 22-ма кметове, които се събраха на изключително съвещание във вторник, написа БГНЕС.
" Отворете неотложно всички гранични пунктове с България ", се показва в формалното им послание към гръцкото държавно управление, оповестено и в гръцките медии.
" Не виждаме логичност в решението да оставите отворен единствено граничния пункт " Кулата - Промахон ", се показва в протестното писмо на кметовете.
Пожарна охрана думите им от държавното управление им дали отговор, че не могат да се обезпечат екипи, които да ревизират баркодовете на влизащите туристи от други страни по всички гранични пунктове с България.
" Това опонира на всякаква логичност ", единомислещи са от локалната власт в Северна Гърция. В настояването се упорства незабавна реакция на всички министри, свързани с това решение и незабавна интервенция на всички депутати от региона.
Затварянето на граничните пунктове с България провокира прекъсване на туристическия поток в тази част на страната и слага на тестване хиляди гърци, работещи в сферата туризма, оплакват се пред медиите хотелиери.
Заради повишението на заболелите в Сърбия, Гърция спря и достъпа на сръбски туристи до страната. Туризмът в Северна Гърция разчита главно на българи и сърби в този сезон.
Оказа се, че за понеделник от 36 нови случая на инфектирани с ковид, регистрирани на " Кулата - Промахон ", 20 са на сръбски жители и още 16 на хора от други националности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР