Гръцки железопътен инспектор е задържан днес във връзка с разследването

...
Гръцки железопътен инспектор е задържан днес във връзка с разследването
Коментари Харесай

Арестуваха железопътен инспектор в Гърция заради влаковата катастрофа

Гръцки железопътен контрольор е арестуван през днешния ден по отношение на следствието на влаковата злополука от предишния месец, при която починаха 57 души, заяви правосъден чиновник.

Служителят, началник на гара, е упрекнат в закононарушение " нарушение на сигурността на придвижването ", довело до гибелта на доста хора. Той е вторият чиновник, на който е повдигнато обвиняване, откакто шеф гара беше упрекнат в същото закононарушение по отношение на случая.

След нещастието в Темпе нараства тревогата към идните избори в Гърция, които би трябвало да се проведат на 21 май. Нараства и политическото неодобрение нарастват, няма ясни спечелили и се усилва броят на колебаещите се гласоподаватели: съгласно последното изследване на Pulse за SKAI те са 12,5% спрямо 9,5% единствено месец по-рано.

Очевидно е, че това се дължи на недоволството от Нова народна власт (НД) (28,5% по отношение на 32%), което обаче значи облаги за СИРИЗА (стабилно на 25 %), а що се отнася до ПАСОК, тя демонстрира лек спад (9,5% по отношение на 10,5%).

Сега повече от всеки път нерешителните гласоподаватели ще бъдат от решаващо значение за идните избори, още повече че изследванията на публичното мнение демонстрират също по този начин, че нещастието в Темпе в действителност не ускорява антисистемната вълна на възпиране (бел.ред. недействителните, въздържалите се се усилват нищожно с 0,5%), заяви по-рано „ Катимерини “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР