Гръцки граждани са започнали да пътуват със самолет за Германия,

...
Гръцки граждани са започнали да пътуват със самолет за Германия,
Коментари Харесай

Германия е новата дестинация на гърците за фалшиви сертификати |

Гръцки жители са почнали да пътуват със аероплан за Германия, откакто са научили, че в " сърцето на Европа " може да се снабдят с " годен " зелен документ за имунизация против COVID-19, без да се имунизират, и то на преференциални цени, оповестява телевизия Скай, като цитира осведомителния портал ThessToday.gr.

Със сигурност последното, което човек би си помислил за германците, е, че биха основали едни от най-организираните групи за произвеждане и разпространяване на неистинен документи за имунизация. В Германия обаче са едни от най-активните фалшификатори на документи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Дейността им е станала известна и отвън границите на страната и в следствие някои гърци пътуват до Германия, с цел да се върнат с " магическата " хартийка в ръце.

Според информацията предишния понеделник две дами пътували със аероплан от Солун за Хамбург, с цел да се снабдят с подправени европейски документи. Лице от близкия им кръг декларирало, че се качили на самолета с бързи проби, а се върнали имунизирани и с двете дози на ваксина против ковид.

" Разчуло се е, че цените в Германия са доста по-ниски от тези в България. Всъщност комбинираха евтини самолетни билети с разходка в Хамбург дружно с подправени европейски документи за имунизация. Върнаха се назад имунизирани и с двете дози и с други дати (на ваксините) ", е споделил източникът и прецизирал, че контактът с членове на групата за подправени документи е бил персонален, а не онлайн.

Според информацията на ThessToday.gr цените на документите в Германия са доста по-ниски от тези в България или Северна Македония. В Германия цената на подправения документ стартира от едвам 80 евро, до момента в който в България сега доближава до 300 евро.

Гръцки жители, които живеят в Германия, изясняват, че контактът нормално става посредством особено приложение, само че постоянно разпространителите на документите се свързват с клиентите си даже по парковете.

" Лично мен ме заговориха в парка, с цел да ми продадат документ за имунизация. Попитах какъв брой коства и ми споделиха, че стартира от 80 евро и съгласно работата и достоверността на документа цената може да доближи до 150 евро ", споделя гъркиня, която от години живее в Германия.

Представители на гръцките управляващи изясняват, че в случай че контролът е бил осъществен вярно посредством съответното приложение, сходни документи не могло да бъдат признати и това може да стане единствено в случай че контролът е бил изработен само образно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР