Гръцки фермери вдигат протест на границата с БългарияСелскостопанските производители от

...
Гръцки фермери вдигат протест на границата с БългарияСелскостопанските производители от
Коментари Харесай

Гръцки фермери вдигат протест на границата с България

Гръцки фермери подвигат митинг на границата с България
Селскостопанските производители от област Серес възнамеряват осъществяване на алегоричен митинг и блокиране на придвижването в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон ”.

По информация на Генералното консулство на България в Солун шествието се чака да стартира през днешния ден в 14:00 часа в региона на град Сидeрокастро, след което протестиращите ще се насочат към граничния пункт.

Протестът е привързан с гласуването на Споразумението от Преспа от гръцкия парламент и производителите приканват всички свои сътрудници от цяла Гърция да провеждат митинги по места, с цел да се изпрати ясно известие към държавното управление.

Министерството на външните работи на България предизвестява, че е допустимо формиране на колони от чакащи коли в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон.

От Групово дело „ Гранична полиция “ оповестиха, че са в непрекъснат контакт с сътрудниците си от гръцка страна. При възможни усложнения в придвижването през пункта навреме ще бъде предоставяна информация на пътуващите. Най-близкият граничен пункт е Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден – Ексохи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР