Гръцки фермери блокираха с трактори пътя Серес-Солун и обявиха, че

...
Гръцки фермери блокираха с трактори пътя Серес-Солун и обявиха, че
Коментари Харесай

Гръцки фермери обявиха безсрочна блокада на пътя Серес-Солун

Гръцки фермери блокираха с трактори пътя Серес-Солун и оповестиха, че блокадата ще е безсрочна.

Шофьорите са принудени да употребяват обходни направления. Нараства и броят на недоволните земеделци на автомагистралата Солун-Атина до Лариса. Тракторите са сложени на автомагистралата при пътен възел „ Сидерокастро “ до Серес. Блокирано е придвижването към Солун и влизащите през граничен пункт „ Промахон “ би трябвало да употребяват дълъг обходен маршрут, съобщи БНР.

Решението на земеделците е безсрочна обсада на това място. Причината за тази реакция на фермерите е наличието на заместник-председателя на Европейския парламент и водач на евродепутатите от СИРИЗА Димитрис Пападимулис. Фермерите се пробваха да се срещнат и договарят с него, само че не съумяха.

Продължава и блокадата на автомагистралата до Лариса. Вместо предстоящото отдръпване на машините след намесата на прокуратурата, непрестанно се усилват земеделците, които са в протестна подготвеност. „ Няма да преговаряме с държавното управление, което единствено симулира интензивност “, обявиха от Националния фермерски съюз.

На местата със затворени пътища се употребяват обходни направления, които към този момент не са блокирани от протестиращи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР