Гръцката верига за търговия с играчки и стоки за дома

...
Гръцката верига за търговия с играчки и стоки за дома
Коментари Харесай

Jumbo намалява капитала на бизнеса си в България с близо 60 милиона лева

Гръцката верига за търговия с играчки и артикули за дома Jumbo е взела решение да понижи записания капитал на българското си поделение. Това излиза наяве от публично известие в Търговския указател, представено от уеб страницата SeeNews.

Според информацията в него капиталът на българското сдружение ще бъде понижен с 59,66 милиона лв. до общо 101,92 милиона лв.. Средствата ще бъдат трансферирани към компанията майка, излиза наяве още от документите, входирани в регистъра през предходната седмица.

" Българското сдружение не се нуждае от тези средства, с цел да продължи да прави активността си ", показват от гръцката група.

Това е третият път, в който компанията понижава капитала си на българския пазар в границите на едвам една година. За първи път това беше подхванато при започване на 2019 година, когато записаният капитал беше в размер на 248,59 милиона лв..

Печалбата на Jumbo преди облагането с налози у нас е повишена до 22,7 милиона евро или 44,36 милиона лв. през фискалната 2018-2019 година, завършила на 30 юни 2019 година. За миналата резултатът е от 21 милиона евро или 41 милиона лв..

Jumbo оперира на българския пазар от 2005 година, като сега има девет магазина у нас - четири в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора. Извън това веригата оперира в Гърция, Румъния и Кипър. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР