Гръцката църква обяви свещена война на правителството и депутататите, след

...
Гръцката църква обяви свещена война на правителството и депутататите, след
Коментари Харесай

Гръцката църква обяви свещена война на правителството и депутататите

Гръцката черква разгласи " свещена война " на държавното управление и депутататите, откакто парламентарните комисии утвърдиха законопроект за промяна на пола от 15-годишна възраст. Преди дни църковното настоятелство на Света гора отхвърли да одобри гръцкия министър председател, който обществено разгласи, че е безбожник.

Законопроектът за промяна на пола от 15-годишна възраст е в синхрон с европейското законодателство, разясняват депутати от парламентарните партии, подготвени да поддържат вота в Народното събрание.

Църквата реши да отбрани " божествените закони ". Днес монасите от Атонската обител в публично писмо до Народното събрание упорстват да се организира референдум и гърците да решат. В обръщението се показва, че в случай че законът бъде признат, а това ще се случи до няколко дни, " предците ни ще се извърнат в гроба ". Проведе се и изключително съвещание на Светия синод на гръцката ортодоксална черква. Епископът на Атина и цяла Гърция Йеронимос изиска неотложно да се отдръпна проектозана. Главата на гръцката черква даже в прав текст предложи " държавното управление да се занимава с действителните проблеми на хората ".

В обществените мрежи гърците считат, че СИРИЗА са прекалили с " явния израз на атеизъм ".

Депутатите от партията " Независими гърци ", съдружен сътрудник в държавното управление, също поддържат църквата. Крайнодесните от " Златна зора " упрекват Алексис Ципрас в потъпкване на традициите на нацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР