Гръцката столица ще остане без метро тази вечер поради обявено

...
Гръцката столица ще остане без метро тази вечер поради обявено
Коментари Харесай

Атина остава без метро

Гръцката столица ще остане без метро довечера заради оповестено предупредително прекъсване на работа от Съюза на работещите в метрото в Атика (СЕЛМА), съобщи организация АНА-МПА.

Метрото няма да работи от 21:00 вечерта до края на промяната. 

Според служащите нерешените проблеми затрудняват работата на транспортните услуги, предоставяни от гръцкия оператор СТАСИ (STASY), който обслужва 1,5 млн. пасажери ежедневно, и карат чиновниците да водят всекидневна борба с компликациите.

В изказване чиновниците повдигат въпросите за дефицита на машинисти, техници, ръководители на придвижването и дипломиран железопътен личен състав. Към проблемите спада и дефицитът на влакове, на аварийни елементи и железопътна инфраструктура. 

Работниците желаят актуализиране и преразглеждане на процедурите за работа във влаковете и по мрежата, с непрекъснат работен личен състав на СТАСИ, без трудови опасности, налагани от изпълнителите за увеличение на облагата им.

Днес, както и на следващия ден, ще бъдат затворени за придвижване централните улици на Атина заради ученическия и военния церемониален церемониал за националния празник на Гърция на 25 март.

По време на парадите маршрутите на рейсовете, тролеите и трамваите, минаващи през централните точки в Атина и Пирея, ще бъдат наранени, а метрото от 10:00 часа през днешния ден, до края на ученическия церемониал няма да стопира на централната станция „ Синтагма “. Днес и на следващия ден е неразрешено паркирането в центъра на Атина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР