Гръцката православна църква обяви, че църквите ще бъдат отворени само

...
Гръцката православна църква обяви, че църквите ще бъдат отворени само
Коментари Харесай

Гръцките църкви няма да бъдат отворени за вярващи за Великден

Гръцката православна черква разгласи, че църквите ще бъдат отворени единствено за духовници и част от техния личен състав по време на Православната Страстна седмица, в сходство с решенията на държавното управление за прекъсване на разпространяването на новия ковид и прикани вярващите да се молят вкъщи, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerin, представено от " Фокус ". 
„ При актуалните условия Светият Синод не приканва някой набожен да идва в църквата. Църквите няма да бъдат отворени за вярващите и това е смисъла на светото причестяване зад „ затворени порти “, сподели митрополита на Нафпактос и Агиос Власиос и представител на Църквата на Гърция Йеротей, изказвайки се в утринните телевизионни вести.
Разясненията пристигнаха, откакто представителят на държавното управление Стелиос Пецас съобщи пред публицисти на постоянен брифинг в пресата в четвъртък, че работи с Църквата, с цел да избегне тълпи, които се събират пред и към църквите през Страстната седмица.
Петсас сподели също, че държавното управление е подсигурило, че годишната гала по идването на плодородния огън от Ерусалим в Атина със аероплан, ще се състои тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР