Гръцката полиция съобщи в събота, че е арестувала трима души,

...
Гръцката полиция съобщи в събота, че е арестувала трима души,
Коментари Харесай

Разкриха кой е откраднал 4,2 млн. евро от гръцка охранителна фирма

Гръцката полиция заяви в събота, че е арестувала трима души, забъркани в кражбата на 4,2 милиона евро при започване на годината от офис на охранителна компания в Северна Гърция, съобщи Асошиейтед прес.

Един от арестуваните е шефът на офиса на Бринкс Хелас (Brink`s Hellas), локалния клон на американската компания за услуги за сигурност, в град Кавала. Според полицията през януари той е излъгал полицията, че е бил похитен от двама маскирани мъже и заставен да отвори сейфа на компанията, в който е имало пари, предопределени за банкоматите на една банка, предава Българска телеграфна агенция.

Охранителните камери на компанията демонстрират двама маскирани мъже, които водят шефа в офиса рано сутринта на 26 януари 2019 година По-късно същия ден 44-годишният шеф бил открит вързан за стол в офиса.

Той споделил на полицията, че маскираните са го отвлекли в дома му дружно с щерка му, която се канели да убият, в случай че той не им съобщи парите.

Представители на полицията споделиха пред медиите, че " похитителите " са били 64-годишен притежател на автосервиз и 41-годишният му наследник, който е непосредствен другар с шефа на клона на охранителната компания.

Още през цялото време полицията подозирала, че кражбата е вътрешна работа, само че не могла да откри подозрително високи разноски на тримата обвинени. Те са били задържани в четвъртък. При претърсването на автосервиза със особено подготвено куче са били открити съвсем 3,4 милиона евро, скрити в бунар, в кутии, закопани подземен и в тонколона. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР