Гръцката полиция съобщи, че камион, в който днес бяха открити

...
Гръцката полиция съобщи, че камион, в който днес бяха открити
Коментари Харесай

Нов камион със задушаващи се мигранти, пак е с българска регистрация

Гръцката полиция заяви, че камион, в който през днешния ден бяха открити 41 мигранти, мъже и момчета, е с българска регистрация.
Превозното средство, което се е движело по автомагистрала в Северна Гърция, откакто най-вероятно е влезнало в страната от прилежаща Турция, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, с което името на страната ни беше забъркано за повторно в границите на дни в сходен случай, след случая с 39-те натрупа в каимон във Англия.
И в този случай водачът не е българин - а 40-годишен грузинец, който е арестуван, откакто полицията го спряла покрай град Ксанти за рутинна инспекция. Негов сателит в кабината от Турция е избягал и се търси.
В този случай мигрантите, множеството от Афганистан, са живи и невредими, заяви полицейски представител, като добави, че хладилната система на камиона не е била включена. Освен афганистанците вътре е имало и един иранец и един сириец, а шестима от мигрантите били малолетни.
Осем от бежанците са имали дихателни проблеми, само че другите нямали недоволства. Те са отведени в близкото полицейско ръководство за идентификация.
Не е ясно тъкмо къде и по кое време в България е регистриран камионът, само че от фрагменти на гръцки медии се вижда, че возилото е с пазарджишка регистрация. По неофициална информация на Българска национална телевизия това е направено на името на транспортна компания. Търговският указател обаче демонстрира, че компаниите с такова име в България са две - в Пазарджик и в София.
Собствениците на пазарджишката компания отхвърлиха камионът да е техен и обявиха, че нямат такива с хладилна апаратура. Оттам препратиха публицистите към другата компания с това име, която се намира в столицата. Според регистъра тя би трябвало да се намира в жилищен блок в квартал " Илинден ". На адреса обаче не дава отговор никой.
От Министерство на вътрешните работи импровизирано обявиха, че с проблема се занимават гръцките управляващи и у нас не могат да ни дадат информация за този случай.
В случая от Лондон стана ясно, че камионът е регистриран още през 2017 година във Варна от ирландка и още на идващия ден е напуснал страната, след което повече не се е прибирал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР