Гръцката полиция обяви самоличността на жената от България, която участвала

...
Гръцката полиция обяви самоличността на жената от България, която участвала
Коментари Харесай

Ето коя е българката, задържана за ало измами в Гърция

Гръцката полиция разгласи самоличността на дамата от България, която взела участие в група за телефонни измами в Гърция.

Членовете на групата се обаждали на възрастни хора и съобщавали за злополука на техен родственик, като желали пари. Извършителите съумели при три обособени случая да получат от жертвите си общо 120 хиляди евро.

Българката беше задържана на 13 юли в Янина, току -що беше получила 12 200 евро от възрастен мъж, излъган, че детето му е претърпяло тежка злополука и се подлага незабавна интервенция.

Според данните, публикувани от полицията, обвиняванията са повдигнати против Ани Христова Пенева родена на 3 февруари 1967 година в България.

Срещу нея е формирано дело за присъединяване в незаконна организация, машинация и опити за машинация. От отдела за отбрана на собствеността на защитата на Солун беше открито, че същата е получила по -рано от друга стара жена чанта с 14 000 евро и златни бижута.

Разследването разкри, че 54-годишната българка е била един от тримата членове на организация, ръководена от различен българин, който се обаждал на възрастни хора, представящи се за доктор, и се опитвал да ги убеди неотложно да дадат пари за интервенция на родственици, със сериозен риск от ампутация. Друга българка играела ролята на „ щерка “ на жертвата, молейки възрастните хора да платят.

Само през последния месец 54-годишната е присвоила 9 000 евро от стара жена в Трикала, до момента в който другите членове на бандата са получили 8400 евро от три възрастни дами в региона на Фера, Александруполис, и 2500 евро от друга стара жена в Неа Мудания, Халкидики.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР