Гръцката полиция обяви, че откакто са въведени мерките за карантина

...
Гръцката полиция обяви, че откакто са въведени мерките за карантина
Коментари Харесай

Хиляди арестувани и наказани за нарушаване на карантината в Гърция

Гръцката полиция разгласи, че откогато са въведени ограниченията за карантина са арестувани рекорден брой извършители - 1795 души, които са решили да излязат по улиците и да не се съобразят с държавните наредби, въведени в опит за битка с ковид, написа "Фокус "

Всички арестувани са глобени и е трябвало да заплатят санкция от 150 евро за дейностите си. Най-много извършители има в районите Атика, Йонийските острови и Крит.

От полицията осведомиха, че също по този начин е имало и стотици арестувани притежатели на магазини и заведения, които са отказали да затворят обектите си, като техният брой по последни данни е 267 души.

Основно става дума за притежатели на магазини за облекла, цветя и спортни артикули, кафенета, фризьорски салони и заведения за хранене. Това се случва на фона на вилнеещата зараза от ковид, която взе 78 жертви в Гърция съгласно последни данни, а инфектираните са 821 души.

Само за последния ден са умряли 22 души, осведоми министърът на опазването на здравето Сотирис Циодрас. Той добави, че сега са приети в болница 134 заболели от COVID-19, 53 от които се нуждаят от интензивни грижи.

Освен това 36 от инфектираните с вируса са се възстановили. По думите на министъра здравните управляващи са тествали за COVID-19 повече от 10 хиляди души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР