Гръцката опозиция и по-малкият коалиционен партньор в правителството - националистическата

...
Гръцката опозиция и по-малкият коалиционен партньор в правителството - националистическата
Коментари Харесай

Гръцката Нова демокрация внася искане за вот на недоверие към правителството на Алексис Ципрас



Гръцката съпротива и по-малкият съдружен сътрудник в държавното управление - националистическата партия " Независими гърци ", са твърдо срещу контракта със Скопие за новото име на Македония. Най-голямата опозиционна групировка " Нова народна власт " внася искане за избор на съмнение към държавното управление на Алексис Ципрас.

Продължава политическото  напрежението в Гърция против съглашението за Република Северна Македония. Парламентът привиква изключително заседание  за разискване на контракта. Лидерът на опозицията и ръководител на партията на консерваторите - Мицотакис внася избор на съмнение към държавното управление на Алексис Ципрас  в петък.

Националистите от " Независими гърци ",които са част от държавното управление, оферират на водача на партията да се отдръпват от обединението със Сириза. Депутатите от две леви дребни партии приканват да се слагат ползите на страната над партийните и да се поддържа Ципрас и решението за Северна Македония.
Комитетът, който се назовава " обединяване за отбрана на гръцката еднаквост на Македония " привиква национални митинги в деня на срещата на министър председателите Ципрас и Заев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР