Гръцката компания Corinth Pipeworks вече е готова с производството на

...
Гръцката компания Corinth Pipeworks вече е готова с производството на
Коментари Харесай

Готови са тръбите за 47 км от газовата връзка с Гърция

Гръцката компания Corinth Pipeworks към този момент е подготвена с производството на 47 км тръби за трасето на газовия интерконектор Гърция - България. Първата партида се състои от тръби с диаметър 32 инча с външно трислойно полиетиленово покритие. По график доставката й е планувана за първата седмица на февруари, като тръбите ще бъдат превозени до бази за предпазване по трасето на IGB както в Гърция, по този начин и в България. Благодарение на отличното съдействие на всички заинтригувани страни, строителните работи напредват и планът се движи по график.

Дължината на цялото трасе на газопровода възлиза на 183 км, като за задачите на плана е подписан контракт за производството на близо 185 км тръби. След провеждането на социална поръчка по Закон за обществените поръчки, договорът е предоставен на гръцкия производител Corinth Pipeworks. Производството на тръбите за IGB се реализира в завода на компанията в Беотия, Гърция, като индустриалният му потенциал възлиза на над 1 000 000 тона годишно.

Производството на тръби за задачите на газовата връзка с Гърция е разпределено в пет партиди. Трасето ще бъде построено от спиралошевно и надлъжно заварени тръби. Всички тръби ще са с диаметър 32 инча, дължината им ще бъде надлежно 12 м или 18 м, а дебелината ще варира сред 11 мм и 20 мм според от сектора на трасето. В рамките на плана у нас за пръв път ще бъдат употребявани 18-метрови тръби от този вид. По-голямата им дължина допуска редица преимущества, в това число оптимизация на разноските за заваряване и по-бързия развой по инсталиране. Друго потвърдено преимущество от потреблението на 18-метрови тръби е обвързвано със доста по-малкия брой зони за поддръжка по време на употребата на газопровода.

Целият индустриален развой и финалният артикул са подлагани на най-високо равнище на надзор на качеството в синхрон с индустриалните стандарти. Всяка тръба се подлага на хидротест, а заваръчните й шевове се подлагат на безразрушителен надзор - ултразвук и рентгенография - преди да бъде призната от възложителя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР