Гръцката икономика ще достигне растеж от почти 2% през тази

...
Гръцката икономика ще достигне растеж от почти 2% през тази
Коментари Харесай

Гърция отчита по-голям растеж и по-ниска безработица от очакваното

Гръцката стопанска система ще доближи напредък от съвсем 2% през тази година, малко над ревизираната прогноза на държавното управление.

Това заяви министър председателят Алексис Ципрас, представен от Reuters.

" Прогнозите, че 2017 година ще завърши с напредък от близо 2% ще бъдат доказани ", съобщи Ципрас. Той добави, че безработицата, която сега е 21.7%, ще падне под 20% през идната година.

Новата държавна банка за развиване, чиято цел е да финансира дребни и междинни предприятия, ще стартира работа през първото тримесечие на 2018 година, сподели гръцкият министър председател.

Засегната от рецесия страна сполучливо завърши решителен избавителен обзор през юни и се завърна на пазарите на облигации за пръв път от 3 години, осигурявайки си още един значим източник на финансиране.

Какви са икономическите й цени е основно значение за изплащането на избавителния заем от 86 милиарда евро, който би трябвало да бъде погасен през 2018 година

По-рано Гърция предвижда, че стопанската система й ще нарасне с 1.8% през тази година, ревизирайки надолу миналата прогноза от 2.7%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР