Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати в

...
Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати в
Коментари Харесай

Гръцката гранична полиция спира мигранти със сълзотворен газ и шокови гранати

Гръцката гранична полиция употребява сълзотворен газ и шокови гранати в събота, с цел да предотврати влизането на мигранти в страната. Правителството съобщи, че е решено да предотврати влизането на мигранти, идващи от Турция, заяви в. „ Сабах “.

“През цялата нощ силите за сигурност предотвратяваха противозаконните прекосявания на границата ”, съобщи министърът на защитата Никос Панайотопулос пред гръцката телевизия Скай в събота, ден откакто Турция съобщи, че повече няма да пречи на бежанците да отидат в Европа.

Няколко мигранти са задържани, добави министърът.

Гърция ускори инспекциите в проливите сред гръцките острови в източното Беломорие и турския бряг, съобщи министърът на корабоплаването и островната политика Йоанис Плакиотакис, който също дава отговор за бреговата защита.

“Гръцките граници също са и граници на Европа ”, сподели той.

Граничната полиция и специфичните звена за битка с безредиците използваха сълзотворен газ и шокови гранати през нощта, с цел да предотвратят мигрантите да влязат в Гърция през затворения граничен пункт в Кастанис и Пазаркуле.

Ситуацията остана напрегната в събота. Някои мигранти съумяха да преминат граничната река с гумени лодки, заяви държавната телевизия.

Гръцкото държавно управление свика спешна среща в събота сутринта, с цел да разиска казуса с мигрантите. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР