Гръцката газова компания ДЕПА е предложила най-ниска цена и спечели

...
Гръцката газова компания ДЕПА е предложила най-ниска цена и спечели
Коментари Харесай

Гръцката ДЕПА спечели търга на Булгаргаз за закупуване на синьо гориво

Гръцката газова компания ДЕПА е предложила най-ниска цена и завоюва търга, разгласен от "Булгаргаз " за закупуване на 1.5 милиона мегаватчаса синьо гориво.

Така за пръв път газовата ни компания ще купи газ, който не е доставен по дълготрайния контракт с съветската "Газпром Експорт ", заяви БНР.

"Булгаргаз “ ще купи цялото количество, оповестено в търга, от гръцката компания ДЕПА. От тяхната оферта излиза наяве, че горивото, което ще продадат, е микс от полутечен и тръбен газ. В търга с изключение на "ДЕПА " са взели участие също холандската компания "Колмар “ и българският търговец "Дексиа “, които са предложили на "Булгаргаз " да купи от тях полутечен газ.

Предстои "Булгаргаз “ да подпише контракт с "ДЕПА “. Основно условие на газовата ни компания беше цената да е по-ниска от избраната от енергийния регулатор, която е 45 лв. за мегаватчас.

Планира се цялото количество да бъде нагнетено и съхранявано в газохранилището в Чирен. Доставката ще е посредством виртуална комерсиална точка на газопреносната ни мрежа.

От "Булгаргаз “ обясниха, че задачата на този първи за тях търг е да се тества пазара и да се разбере дали има търговци, които да доставят по-евтин от съветския газ, получаван по дълготрайния контракт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР