Гръцката фирма Лийв Табако Михайлидис“ вече няма право да извършва

...
Гръцката фирма Лийв Табако Михайлидис“ вече няма право да извършва
Коментари Харесай

Гръцката фирма Лийв Табако Михайлидис“ вече няма право да извършва промишлена обработка на тютюн в България

Гръцката компания " Лийв Табако Михайлидис “ към този момент няма право да прави промишлена обработка на тютюн в България. Това е вторият лишен лиценз на сдружението поради задължения към тютюнопроизводителите.

За период от три години  се лишава  разрешението на фирмата  за промишлена преправка на тютюн, реши  на постоянното си съвещание  Министерският съвет. Причината е  забавеното с повече от година изплащане  на изкупения от производителите тютюн. Записаният в закона оптимален период е 3 месеца. Със същите причини през ноември предходната година, непрекъснатата комисия по тютюна към Областната дирекция по земеделие в Благоевград лиши лиценза на „ Лийв Табако Михайлидис “ за изкупуване на недопечен тютюн  на територията на цялата страна.  

По справката тогава дължимите суми към  тютюнопроизводителите бяха за 2,5 милиона лв.. Шансовете  на към 500 фамилии да получат парите си за предадания тютюн от годишна продукция 2016 са съвсем оскъдни, така като  още предходната година  стана ясно, че  сметките  на гръцката фирма  са запорирани  от банкова институция поради необслужван заем на стойност 16 милиона евро. Под забрана е и базата на сдружението, която се намира в Сандански. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР