Гръцката федерация на хотелиерите (POX) настоява за единен подход за

...
Гръцката федерация на хотелиерите (POX) настоява за единен подход за
Коментари Харесай

Гръцките хотелиери с петиция срещу задължителните тестове на „Промахон“

Гръцката федерация на хотелиерите (POX) упорства за обединен метод за справяне с негативното влияние върху резервациите , породено от последните дейности на държавното управление, оповестява „ Аргофилия “.

След растеж на позитивните проби за COVID-19 на туристи от прилежащи страни, формалните чиновници вкараха наложителни проби на граничния пункт „ Промахон “. Служители на POX споделят, че новото тестване е предизвикало спад в резервациите в хотели в Северна Гърция.

Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис и неговият заместител Манос Консолас получиха петиция от POX, заявяваща, че засиленото тестване е предизвикало неустановеност и комплициране измежду туристите.

Хотелиерите алармират, че новите процедури в средата на рестартирания туристически сезон са предиздвикали хората да се откажат или да не съумеят да резервират почивки. POX споделя, че прогнозите за 40-50 % равнища на претовареност са спаднали до 20 % и не се чака да надвишават тази цифра в границите на годината.

ВКрит даже и в най-популярните курорти хотелите са със претовареност в диапазона от 20-30%, още преди ограниченията на „ Промахон “ да влязат в действие.

Според POX, с оповестяването на такива ограничения Атина „ основава неприятна известност на избрани дестинации “. Хотелиерите настояват, че по този начин се основава „ подправено усещане “ и че пасажерите имат по-малко доверие.

По-рано гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис прикани чиновниците си да не облекчават към този момент подхванатите здравни ограничения и да продължат прецизно да ги ползват, с цел да защитят както жителите на страната, по този начин и идващите в нея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР