Гръцката брегова охрана съобщи, че по време на преследване на

...
Гръцката брегова охрана съобщи, че по време на преследване на
Коментари Харесай

Гръцката брегова охрана откри огън по кораб близо до Лесбос

Гръцката брегова защита заяви, че по време на гонене на " недоверчив кораб ", плаващ под флага на Коморските острови и навлязъл в гръцки териториални води, е разкрила сигнален огън в безвредна посока, предава РИА Новости.

По-рано Турция съобщи, че гръцката страна е разкрила сигнален огън по транспортен съд, пътуващ в интернационалните води покрай турския остров Бозджаада, и Анкара упорства за съществено следствие на този случай.

Според ведомството случаят е станал в събота следобяд. Патрулна лодка от пристанищните управляващи на Митилини забелязала кораба ANATOLIAN в морската зона северозападно от Лесбос, който се е движил съмнително в националните териториални води, насочвайки се на север от острова.

След като е получил заповед от патрулния катер да спре за инспекция, капитанът на кораба не се е подчинил и е траял да се движи паралелно на турския бряг.

„ Последва гонене, по време на което бяха създадени предупредителни изстрели. Корабът не спря, навлезе в турски териториални води и се придвижи към турския бряг “, се споделя в изказване на бреговата защита.

Инцидентът е докладван на Центъра за интервенции на бреговата защита на Гърция, известени са и турските управляващи.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР