Гръцката брегова охрана разследва инцидента с турски рибари, произвели изстрели

...
Гръцката брегова охрана разследва инцидента с турски рибари, произвели изстрели
Коментари Харесай

Ужас в Егейско море – ехтяха изстрели

Гръцката брегова защита проверява случая с турски риболовци, произвели изстрели с автоматизирано оръжие в непосредствена непосредственост до лодка на техни сътрудници от Гърция. Това оповестява електронното издание To Vima, като прецизира, че произшествието се е случило край остров Лерос в Егейско море.

Рибарят Костас Цифтис, който е бил на борда на гръцкия транспортен съд, описа пред телевизия An1, че е ловувал покрай гръцкия остров Калаподи, единствено на 300 метра от остров Лерос, когато е забелязал турска рибарска лодка, плаваща в неговата посока.

Цифис призна, че е бил заставен да поеме курс към турския транспортен съд, с цел да отбрани оборудването си, след което е подал сигнал. В резултат бреговата защита на Гърция се е налочила към мястото на случая. На собствен ред турският транспортен съд се е отдалечил.

„ Те [рибарите от турския рибар] ми дадоха знак, че ще ми дадат улова, само че би трябвало да мълча и да напусна региона ", добави Цифтис.

„ Присъствието на турски риболовци в гръцките териториални води е всекидневен феномен “, увери Цифтис, като добави, че всекидневно вижда към 30 риболовни лодки, плаващи под турски байрак.

Съгласно думите му, това основава проблеми за гърците, пребиваващи се с улов на риба, прецизира Фокус.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР