Гръцката агенция по приходите провежда обширно разследване на 70-гръцки компании,

...
Гръцката агенция по приходите провежда обширно разследване на 70-гръцки компании,
Коментари Харесай

Гърция стартира мащабно разследване на гръцките фирми, регистрирани в България!

Гръцката организация по приходите организира обстойно следствие на 70-гръцки компании, основани в България, написа " Български вести ". Целта на органа по приходите е да се дефинира дали компаниите са в действителност дейни в прилежащата страна, или в случай че те просто са трансферирали седалището си там, с цел да се възползват от по-ниски налози за бизнеса. В Гърция налога върху бизнес доходи е 29%, съвсем три пъти по-висока от 10% налог в България, където дивидентите се таксуват с 5% по-късно.

Първите резултати от одита демонстрират, че 80% от посочените нагоре предприятия са виртуални, т.е. 56 компании се чака да бъдат санкционирани и ще платят налози върху приходите скрити от гръцката страна и оповестени единствено в България. Независимите инспектори по приходите се правят инспекция на всички финансови начинания на фирмите, и дали те в действителност имат покупко-продажби в България. Палатата ще ревизира за клиентите на посочените сдружения, с цел да се дефинира типа на услугите, които оферират.

Ще се ревизират банковите транзакции и дали в действителност бизнес притежателите живеят в България. В съдействие с българските управляващи, чиновниците на компаниите (ако въобще има такива) ще бъдат проверявани дали те в действителност работят или са единствено подставени юридически лица. След привършване на одитите на записаните в България компании, одитът ще бъде уголемен до всички компании, работещи освен в България, само че и в Кипър.

Според публични представители на Министерството на финансите, задачата на одитите е единствено с цел да се дефинира дали задачата на някои България-базирани компании е да се укриват налози. Длъжностните лица споделиха, че има нарастване на компании, работещи в Гърция – и най-много в Северна Гърция – само че всички техни интервенции, се съпровождат от документи, показващ те се организират в България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР