Гръцка компания е подала най-ниската ценова оферта за изграждането на

...
Гръцка компания е подала най-ниската ценова оферта за изграждането на
Коментари Харесай

Гърци е по-вероятно да строят газовата връзка с България

Гръцка компания е подала най-ниската ценова оферта за построяването на газовата връзка сред България и Гърция, стана ясно във вторник при отварянето на офертите в офиса на плановата компания " Ай Си Джи Би ".

От в началото поканените петима претенденти двама се включиха във финалния стадий по избора на реализатор в процедурата за възлагане на социална поръчка с предмет " Проектиране, доставка и строителство на междусистемна газова връзка Гърция-България ". Официални предложения направиха гръцката " Джей енд Пи – Авакс ", която е една от най-големите строителни корпорации в Гърция, и ДЗЗД " Ай Джи Би – 2018 ", в което са се събрали българските " Джи Пи Груп " и " Главболгарстрой Интернешънъл " с италианската " Бонатти " (Bonatti).

Гръцката компания е предложила да извърши плана против 144 850 000 евро без Данък добавена стойност, до момента в който офертата на българския консорциум е за 229 700 000 евро без Данък добавена стойност. Втората оферта не влиза в прогнозната стойност на поръчката, която е 145 000 000 евро без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 18 месеца, считано от започване на дейностите.

" След отварянето на ценовите оферти следва да се извърши сложна оценка, след което възложителят ще оповести крайното класиране и участника, определен за реализатор ", обявиха от плановата компания. Оттам чакат финалното класиране да е ясно до края на май, а строителството да стартира през юни.

По проект 183-километровата тръба от Стара Загора през Хасково до Комотини с първичен потенциал от 3 милиарда куб. м годишно би трябвало да бъде въведена в употреба до края на 2020 година, с цел да може " Булгаргаз " да стартира да извършва контракта си за импорт на 1 милиарда куб. м азерски газ от находището " Шах Дениз ІІ ". Ако връзката се забави, държавното сдружение е в догадка на неустойки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР