Гръцка диаспора в глобален мащаб пусна петиция в знак на

...
Гръцка диаспора в глобален мащаб пусна петиция в знак на
Коментари Харесай

Гърци от цял свят с призив към куп институции да спрат агресията на Турция в Източно Средиземно море

Гръцка диаспора в световен мащаб пусна петиция в символ на митинг против активността на Турция в Източното Средиземноморие и нарушаването на гръцкия и кипърския суверенитет, оповестява " Катимерини ", представени от БГНЕС.
Петицията ще бъде изпратена на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли, ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг и всички ръководители или министър-председатели в Европейския съюз.
" Последните дейности на Турция освен нарушават териториалната целокупност на Гърция, само че и навреждат на нашите национални, религиозни и културни връзки. Тези нападателни държания водят Гърция до ръба на рисков боен спор, който може да ескалира всеки миг ", се споделя в петицията.
" Вътрешнополитическото ръководство на Турция и жаждата да остане на власт водят до спорове със прилежащи страни като Гърция, Кипър, Ирак, Сирия, Израел, Египет и Либия. Кога ще свърши това? ", питат създателите на петицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР