Грации от 35 държави пристигат в България специално за Световната

...
Грации от 35 държави пристигат в България специално за Световната
Коментари Харесай

Световната купа - любимият турнир на "Златните момичета"

Грации от 35 страни идват в България особено за Световната купа по художествена гимнастика - влиятелната конкуренция, която bTV Media Group ще излъчи сред 26 и 28 март.

Турнирът е обичан на " Златните девойки " освен тъй като ще се организира в София. За да разбираем значимостта на събитието, би трябвало да се върнем 10 години обратно. През 2011 година столицата ни за първи път е хазаин на съревнование от сериите Световна купа. Оттогава до момента България печели общо 54 медала.

Най-големите ни достижения датират още от първото издание. Тогавашният отбор, с треньор Илиана Раева, печели първата си купа в многобоя, няколко месеца преди да стане международен първенец във финалите с ленти и обръчи в Монпелие (Франция). Момичетата повтарят триумфа през 2012 и 2013 година

Подемът и на друга българска гимнастичка потегля от София. Невяна Владинова печели шампионската купа в многобоя през 2017. А по-късно става медалистка от международни и европейски шампионати.

Стигаме и до сегашния отбор на Весела Димитрова. В общо трите си участия досега златните девойки стават три пъти шампионки в многобоя. Надеждите са тази година да го създадат за четвърти.

bTV ще ви направи съпричастни с представянето на нашите девойки! Цялата конкуренция в петък и събота може да наблюдавате по RING и online изцяло гратис на btvnovinite.bg.

Финалите в неделя ще излъчваме и по bTV. Това е първата Световна купа от 2 години насам, по тази причина и страстите са обезпечени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР