Гратисният период за монтирането на бордови устройства и GPS тракери

...
Гратисният период за монтирането на бордови устройства и GPS тракери
Коментари Харесай

Гратисния период за тол системата се удължава до 13 април

Гратисният интервал за монтирането на бордови устройства и GPS тракери в колите над 3.5 тона се удължава до 13 април, когато изтича оповестеното изключително състояние в страната поради пандемията от коронавирес. Това излиза наяве от известие на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Срокът, който министър председателят Бойко Борисов даде на превозвачите да инсталират устройствата си, изтече на 25 март.

Към момента 28 430 камиона и рейса на български превозвачи са с регистрирани в Националното тол ръководство бордови устройства и се таксуват посредством тях при прекосяването по платените пътища, е посочено в известието на АПИ.

По информация на сектора на вътрешния пазар се движат към 100 000 камиона.

От старта на тола на 1 март, макар понижения тежкотоварен трафик поради рестриктивните мерки против разпространяването на ковид, са купени 342 646 маршрутни карти. От тях 76 на 100 са купени през през уеб страницата bgtoll.bg, мобилното приложение, 500-те терминала за самотаксуване или от гишетата на главните Граничен контролно-пропусквателен пункт и в регионалните пътни ръководства, които се поддържат от пътната организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР