Гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента без винетен

...
Гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента без винетен
Коментари Харесай

Няма да трябва винетка за софийските коли по северната тангента


Гратисен интервал за прекосяване по Северната скоростна дъга без винетен стикер за леки коли е договорила кметът на София Йорданка Фандъкова с управлението на Агенция “Пътна инфраструктура ”, съобщи БГНЕС. Още на 2-ри януари Фандъкова чака да се реализира съглашение за изключване на тангентата от листата на пътищата, за които е нужна винетка: „ Във връзка с терзанието на жителите, които живеят в Нови Искър и останалите региони, през днешния ден организирах следващия диалог с управлението на Пътната организация, защото имаме договореност за всички трасета на околовръстния път, с цел да може хората, които живеят в София, да могат да ги употребяват без винетки “.

„ Разговорът продължава във връзка с Северната скоростна дъга. Имаме договореност на 2-ри да се организира идната среща. Надявам се тогава да завършваме договарянията и да може хората, които живеят на територията на Столичната община, да могат да се движат с леките си коли без винетки. Постигнахме договореност да има гратисен интервал, тъй че хората да посрещнат умерено Нова година и да се усещат също по този начин спокойни първите дни, до момента в който приключим с договарянията и подпишем съответните съглашения “, посочи още столичният кмет.

Фандъкова разясни, че все още на територията на Столичната община ситуацията е спокойна и предпразнична. На площад „ Княз Александър I “ се приготвя сцената за концерта, на който са поканени всички софиянци и посетители на столицата, които са решили да посрещнат Нова година под намерено небе.

„ Колегите от Столична дирекция на вътрешните работи, Общинска полиция, звеното за аварийно-спасителна активност - всички са на терен, с цел да могат да обезпечат спокойствието и сигурността на жителите в новогодишната нощ. Ще се движи метрото, част от линиите на градския превоз също ще се движат през цялата нощ, с цел да може хората да бъдат спокойни. Пожелаваме една доста приятна вечер и една сполучлива, здрава нова година “, сподели Йорданка Фандъкова.

Още на 2-януари Фандъкова чака да се реализира съглашение за изключване на тангентата от листата на пътищата, за които е нужна винетка.
„ Във връзка с терзанието на жителите, които живеят в Нови Искър и останалите региони, през днешния ден организирах следващия диалог с управлението на Пътната организация, защото имаме договореност за всички трасета на околовръстния път, с цел да може хората, които живеят в София, да могат да ги употребяват без винетки “, съобщи тя пред БНР.

Фандъкова разясни, че все още на територията на Столичната община ситуацията е спокойна и предпразнична. На площад „ Княз Александър I “ се приготвя сцената за концерта, на който са поканени всички софиянци и посетители на столицата, които са решили да посрещнат Нова година под намерено небе. „ Колегите от Столична дирекция на вътрешните работи, Общинска полиция, звеното за аварийно-спасителна активност - всички са на терен, с цел да могат да обезпечат спокойствието и сигурността на жителите в новогодишната нощ. Ще се движи метрото, част от линиите на градския превоз също ще се движат през цялата нощ, с цел да може хората да бъдат спокойни. Пожелаваме една доста приятна вечер и една сполучлива, здрава нова година “, сподели Йорданка Фандъкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР