Гратисен период до 0 ч. в събота за маските. Дотогава

...
Гратисен период до 0 ч. в събота за маските. Дотогава
Коментари Харесай

Гратис за маските до 0 ч. в събота

Гратисен интервал до 0 ч. в събота за маските. Дотогава няма да се постанова санкцията от 5000 лева за поява на открити и закрити публични места без защитни средства на лицето. Това заяви ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА, на постоянния си утринен брифинг. Причината е, че заповед на здравния министър Кирил Ананиев прави носенето на маски наложително, а в аптечната мрежа към момента няма задоволителни количества.

Носенето на маски е наложително за болните хора, безапелационен бе ген. Мутафчийски. Той съобщи, че за здравите хора въпросът от здравна позиция към момента е противоречив и напомни, че даже СЗО излезе с позиция, че това не е целесъобразно. Но вие знаете, че ние не измисляме ограничения, прилагаме единствено тези, които са въведени в други страни с голям опит в борбата с ковид като Китай, Корея, Израел, сподели ген. Мутафчийски. Той заяви, че от нощес е наложително носенето на маски в Израел и в Австрия. Там също има дефицит на маски, както и в световен мащаб като цяло. Това изправя популацията в сложен проблем, сподели генералът. Той напомни, че в последните седмици много от предприятията от текстилната индустрия шият маски и пазарът към този момент се насища.

Има маски, в кварталната аптека си купих за 3,50 лева ушита маска, сподели ген. Мутафчийски и я сподели. Въпреки това, с цел да могат всички да си закупят маски, гратисният интервал е до 0 часа в събота. Ще бъде разказано и къде тъкмо е наложително носенето на маски, сподели генералът. Открити и закрити публични места са тези места, на които няма следен достъп като магазини, аптеки, публичен превоз, банки, приемни, лекарски кабинети, изброи ген. Мутафчийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР