Грант Шапс, министърът на отбраната, каза, че ударите са пропорционални

...
Грант Шапс, министърът на отбраната, каза, че ударите са пропорционални
Коментари Харесай

Въздушните удари на Обединеното кралство и САЩ може да влошат способността на хусите да атакуват, но няма признаци, че те са възпиращо средство

Грант Шапс, министърът на защитата, сподели, че ударите са „ пропорционални и целенасочени “ и настоя, че действието беше „ не ескалация “.

И въпреки всичко самото изричане на тези думи не го прави по този начин, по същия метод като опитите на Обединеното кралство да разграничи дейностите си в Йемен от войната на Израел в Газа, макар че хусите единствено започнаха да нападат интернационалното мореплаване по крайбрежието си в символ на митинг против спора.

Лондон и Вашингтон за първи път започнаха взаимни въздушни удари против хусите на 11 януари, откакто екстремистите подцениха многократните предизвестия да спрат да нападат с дронове и ракети против преминаващи кораби през Червено море и Аденския залив.

Обявената цел на интервенцията - която беше ориентирана към площадки за изстрелване на дронове и ракети, радари и други уреди, употребявани от бунтовниците за удари по кораби - беше да възпре бъдещи офанзиви.

И въпреки всичко от тази дата хусите не престават да съставляват опасност за к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР