Грант Сабатие, създател на финансовия уебсайт Millennial Money и автор

...
Грант Сабатие, създател на финансовия уебсайт Millennial Money и автор
Коментари Харесай

Милионер, направил сам себе си: Не се пенсионирайте рано, преди да обмислите тези 2 неща

Грант Сабатие, основател на финансовия уеб страница Millennial Money и създател на „ Финансова независимост “, механически не е пенсиониран. Но той може да бъде. Той има задоволително пари в портфейла си, с цел да живее, без да се постанова да работи още веднъж. И това е смисълът.Сабатие е един от водещите гласове в по този начин нареченото придвижване FIRE – кратко от „ financial independence, retire early “ (финансова самостоятелност, пенсионирайте се рано). Привържениците на тази философия се стремят да икономисват и влагат огромни елементи от приходите си в ранните си години на приходи, с цел да имат задоволително пари, с цел да се пенсионират десетилетия преди да доближат средата на 60-те, написа CNBC.До 2015 година, на 30-годишна възраст, Сабатие е икономисал 1.25 милиона $, задоволително, с цел да подсигурява, че в никакъв случай повече няма да би трябвало да работи. Но вместо да се отпусне на плажа, той се е впуснал в нова кариера, като учи другите по какъв начин да реализират финансова самостоятелност.През последните седем години Сабатие видя своя дял от сполучливите истории на FIRE, както и постоянно срещани клопки, с които се сблъскват тези, които рано са се пенсионирали. Ако обмисляте да се впуснете във FIRE пътешестване, ето две евентуални проблематични области, които би трябвало да разберете в този момент, с цел да не се сблъскате с тях надолу по линията, споделя Сабатие.
Пенсиониране, преди да създадете еднаквост след кариерата си
Планирането на ранно пенсиониране изисква да имате визия по какъв начин ще наподобява животът след работа, което може да бъде мъчно в общество, където хората постоянно се дефинират от работата си.„ Толкова огромна част от нашата еднаквост е обвързвана с нашата работа и нещата, които вършим в професионалния си живот “, споделя Сабатие. „ Много хора прекарват цялото това време в работа, икономисване и вложение, с цел да се пенсионират по-рано, след което нямат визия какво желаят да вършат по-късно “.Това може да затрудни знанието какъв брой пари да спестите, като се има поради, че да се оттеглите на плаж в Тайланд, да напишете романа си в кафене или да пътувате из страната с микробус изискват разнообразни финансови стъпки, с цел да се справите.Един от методите да стесните нещата е да се концентрирайте върху главните си полезности. Разпитът кои елементи от живота ви ви носят най-голямо благополучие може да ви помогне да си изградите по-ясна визия за това, което желаете, сподели неотдавна пред CNBC Make It Джим Крайдър, сертифициран финансов плановик, профилиран в клиенти, търсещи финансова самостоятелност.„ Ако можете да формулирате ясно какво е значимо за вас, визията ви е ясна “, сподели той. „ Можете да харчите пари по най-ефективния метод. Можете да накарате нещата, които са най-важни за вас, да се случат по по-голям, по-велик метод “.И въпреки всичко, без значение какъв брой ясна е вашата визия за пенсиониране, може да се наложи известно тестване на място, споделя Сабатие. Ако сте натрупали задоволително парични спестявания, с цел да покриете разноски за година или повече, пробвайте с „ мини пенсиониране “, с цел да добиете визия по какъв начин в действителност се усеща животът надалеч от офиса, предлага той.Или започнете да преследвате пристрастеностите си в профил, до момента в който към момента работите. „ Това е една от най-големите аргументи, заради които предлагам да опитате странична работа, с цел да можете да започнете да печелите пари, правейки нещо, което ви харесва. И в действителност тогава използвайте това като мост все още, в който желаете да се пенсионирате по-рано “.
Подценяване на това какъв брой ще ви би трябвало, с цел да се пенсионирате
Нито една от вашите фантазии за ранно пенсиониране няма да се сбъдне, в случай че не скриете задоволително пари.„ Виждам доста хора, които се пенсионират с задоволително пари, с цел да покрият годишните си разноски през днешния ден, само че те не преценят какво може да добави към разноските им прибавянето на две деца или преместването в регион с по-висок стандарт на живот “, споделя Сабатие.Броят, към който се стремят бъдещите пенсионери, е прочут като техния „ FIRE число “ – сумата пари, от която се нуждаят в портфейла си, с цел да живеят постоянно.Изчислението, употребявано за намирането му, се основава на „ правилото за 4% “, идея за вложение, учредена на авторитетно финансово изследване от 1998 година, което твърди, че вложителите, притежаващи композиция от акции и облигации, могат да изтеглят 4% от цената на портфейла си годишно.За да намерите вашето FIRE число, в случай че приемете % на изтегляне от 4%, би трябвало да умножите годишния приход, който очаквате да ви би трябвало при пенсиониране, по 25. Някой, който се надява да живее с 50 000 $ годишно изтегляне от портфейла си, ще се нуждае от 1.25 милиона $, с цел да се пенсионира.Хората си основават проблеми, споделя Сабатие, когато не съумяват да обяснят по какъв начин това уравнение може да се промени за тях с течение на времето.Може би сте си мислили, че 50 000 $ са задоволителни, с цел да живеете, когато сте се впуснали в пътуването си с FIRE до момента в който сте в 20-те си години, само че когато станете на 45, вашите потребности може да са се трансформирали фрапантно. Може да се наложи да коригирате цифрата си нагоре, преди да можете да се пенсионирате, което сте си представяли.Може да се наложи да коригирате догатките си за това какъв брой скоро можете да постигнете и своята цел, прибавя Сабатие. Това е по този начин, тъй като безвредното евакуиране на вашите вложения зависи от догатката, че пазарите непрекъснато ще се движат нагоре. И макар че това е наклонността за дълги интервали, посоката на вашите вложения е надалеч по-малко предвидима от в този момент досега, в който се надявате да се откажете.„ Знаем, че живеем във все по-несигурни времена. Виждам, че доста хора не икономисват задоволително и надценяват евентуалното бъдещо показване на фондовия пазар “.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР