Границите, затворени за да се спре разпространението на коронавируса в

...
Границите, затворени за да се спре разпространението на коронавируса в
Коментари Харесай

Чешкият президент: Границите трябва да останат затворени за една година

Границите, затворени с цел да се спре разпространяването на ковид в Чехия, би трябвало да останат в това положение още една година. Това е декларирал чешкият президент Милош Земан в изявление за пражката радиостранция " Честота-1 ", написа украинският уебсайт korrespondent.net.
" Държавните граници би трябвало да останат затворени най-малко още една година. В противоположен случай пътуванията в чужбина могат да доведат до нова вълна на епидемията ", декларирал Земан. Според него жителите на страната му могат да употребяват това време за пътешестване из рамките на Чехия и за любуване на нейните хубости.
Междувременно, чешкият външен министър Томаш Петричек съобщи неотдавна, че държавното управление възнамерява да прегледа въпроса с отварянето на границите за чешките бизнесмени. След това и рестриктивните мерки за свободно излизане и влизане в страната от и в Словакия и Австрия.
Страната е в изключително състояние от 12 март, а на 16 март бе въведена национална карантина. Към момента инфектираните с ковид в Чехия са 6914, смъртните случаи са 196, а оздравелите са 1597.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР