Границата с Турция ще бъде подсилена с 300 военнослужещи с

...
Границата с Турция ще бъде подсилена с 300 военнослужещи с
Коментари Харесай

300 военнослужещи ще подсилят сигурността по границата с Турция


Границата с Турция ще бъде подсилена с 300 военнослужещи с нужната техника. В защитата ще вземат участие военнослужещи, транспортна техника и безпилотни летателни апарати – дронове. Екипът на bTV се натъкна на емигрант в Странджа планина.

Голямата Кория, Малката Кория, Червената пръст, Острата чука, Петрова равнища - това са единствено част имената на другите местности към село Стоилово, за които подават сигнали за мигранти. Само локален човек може да се ориентира в гората, споделя кметския наместник Христо Янакиев и ни демонстрира пътеките на мигрантите.

Стигаме до местността Свети Илия, където се намира една от пътеките, на които излизат мигрантите, които желаят да получат филантропичен статут у нас, като Сами от Сирия, който самичък влиза в селото.

" Искам в лагер, в случай че полицията ме види, пердах и назад в Турция ", сподели той пред bTV.

Разказва, че има здравословно проблеми и 10 дни е обикалял гората.

" Групата ни беше от четирима, тримата отпътуваха, аз останах поради сърцето. Имам едно бебе, остана в Сирия, аз желая да отида в България, Германия, Холандия, в случай че се установя, ще взема детето ", добави той.

Минути откакто показахме Сами в " Тази събота " по bTV пристигна граничен служител на реда и го води.

Военните не се включват за първи път в защитата на държавната граница. През ноември предходната година за границата отпътува една военна част. През април в защитата се включиха още 150 военнослужещи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР