Границата на линията на бедност за област Плевен нараства с

...
Границата на линията на бедност за област Плевен нараства с
Коментари Харесай

Линията на бедност в област Плевен се увеличава с 8% за година

Границата на линията на беднотия за област Плевен нараства с 8,1 на 100 по отношение на миналата година. Това демонстрират настоящите данни на Националния статистически институт (НСИ) за 2017 година, предоставени на Българска телеграфна агенция от Териториалното статистическо бюро (ТСБ) " Северозапад " в Плевен.

Според разбора нарастването за страната като цяло е с към 6 пункта по-голямо - 13,9 на 100.

Относителният дял на бедното население в Плевен и района понижава с 5,4 процентни пункта за една година. В региона съгласно наблюдението на статистиците относителният дял на беднотия при мъжете е 13,3%, а при дамите – 16,3%. Разликата в нивата на беднотия по пол е 3 процентни пункта, а за страната този индикатор е малко по-висок – 3,1 пункта.

Обобщените данни за 2017 година демонстрират, че линията на беднотия в област Плевен е 314,6 лева средномесечно на разположение от домакинство, до момента в който приблизително за страната е 351,1 лева При този размер на линията на беднотия под прага на беднотия са били през предходната година 14,8 на 100 от популацията в област Плевен, а приблизително за страната делът е 23,4%.

С най-голям условен дял на бедните измежду 28-те области в страната е област Кърджали (29,1%), следвана от областите Сливен (28,2 на сто) и Шумен (25,8 на сто).

Най-нисък е относителният дял на бедните в областите Благоевград – 13,5 на 100, Плевен – 14,8 на 100, Разград – 15,7%, и Хасково - 17%.

Индикаторите за беднотия и обществено включване са част от общите индикатори на Европейската общественост за следене на напредъка на страните в битката с бедността и обществената изолираност, разясняват от Териториалното статистическо бюро " Северозапад " в Плевен. Основен източник на статистически данни за изчисление на знаците е годишно провежданото наблюдаване " Статистика на приходите и изискванията на живот (EU-SILC) ", допълват специалистите. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР