Границата между славния успех и пълния провал понякога може да

...
Границата между славния успех и пълния провал понякога може да
Коментари Харесай

Милан изпусна дивото, ще го направи и с питомното

Границата сред славния триумф и цялостния неуспех от време на време може да бъде доста тънка. Всички в тима на Милан, както и последователите на “росонерите ”, са на път да го схванат. Преди тъкмо един месец клубът и последователите му бяха в голяма еуфория, а сега са изправени пред неприятната действителност.

Когато Милан, изненадващо за мнозина, в профил Наполи от Шампионската лига, отборът можеше да се похвали с първия си полуфинал в шампионата от 2007 година насам, както и с това, че имаше огромни шансове да се класира и за идващото му издание посредством позицията си в шампионата. Сега обаче “Дявола ” е измежду отпадналите от ШЛ, и то след четвъртата си поредна загуба от градския си противник, който получи опцията да се бори за трофея в конкуренцията. Така че “росонерите ” в този случай първо изпуснаха дивото, откакто не реализираха фантазията си за първи европейски край от 16 години насам.

Миланският гранд обаче съвсем несъмнено ще изпусне и питомното, а точно довеждане докрай в топ 4 на Серия " А ". Макар и през последните седмици отборът непрекъснато да се движеше сред третото и шестото място, то от самото начало дистанцията по отношение на директните съперници беше в допустими граници. Само три кръга преди края на шампионата обаче “росонерите ” се намират на петото място на четири точки от четвъртия Лацио. На тях им следва домакинство на изпадналия Сампдория, само че също по този начин конфликт в Торино с втория Ювентус и мач на “Джузепе Меаца ” против Верона, който ще се бори за оставането си в елита до самия край. Така че наподобява извънредно мъчно Милан да си обезпечи присъединяване в ШЛ и през идващия сезон.

Лесно е да се уточни един основен провинен за цялата тази обстановка, само че в действителност отговорността е споделена сред няколко страни. През предишното лято клубното управление можеше да се възползва от чудесната опция за оправдани вложения след извоюваната купа на Италия. Тогава притежателите можеха да изберат дали да продължат с последователното развиване на клубния план, или да форсират израстването, само че с евентуално още по-голяма възращаемост. В последна сметка те избраха “по-лесния ” вид и взеха решение да се придържат към своята тактика. При постепенния напредък има огромен риск от крачка обратно в развиването с някой несполучлив сезон и тъкмо това се получи в тази ситуация, като тимът по всяка възможност ще записва най-слабата от последните си три акции.
 Малдини изясни за какво в Милан взеха Де Кетеларе вместо Дибала Малдини изясни за какво в Милан взеха Де Кетеларе вместо Дибала
Наставникът на Милан Стефано Пиоли също позволи някои значими неточности, само че не толкоз тактически, колкото стратегически. Колкото и да повтаряше, че главният приоритет на тима му е завършването в топ 4 на шампионата, експертът също се изкуши от славата на Шампионската лига и предприе прекалено много ротации за предпазване на силите на главните си играчи. Той направи това въпреки и умишлено или не да е наясно, че не разполага с нужната дълбочина на състава, с която да се гони сполучливо показване на два фронта. Така около четвъртфиналите и полуфиналите на ШЛ “росонерите ” не съумяха да победят редица непретенциозни тимове като Емполи (0:0), Болоня (1:1), Кремонезе (1:1), Специя (0:2). В последна сметка изпуснатите точки от тези дуели по всяка възможност ще се окажат решаващи за крайното класиране.

В множеството от тези срещи “Дявола ” се показа на положително равнище, само че просто нямаше кой да нанесе последния удар, с който да бъде маркиран надвит гол. Тук идват и разочарованията на играчи като Анте Ребич и Дивок Ориги. Вместо да се възползват от рядките си шансове за изява и да оказват помощ на тима в тези привидно лесни мачове, те единствено потвърдиха за какво са със статут на запаси. Към тях би трябвало да се добави и Шарле Де Кетеларе, който през този сезон по този начин и не оправда изхарчените над 30 млн. евро за него, които са голяма сума за миланския гранд. Що се отнася до водачите в офанзивата на отбора, те се показаха под предстоящото равнище в основните конфликти с Интер. Доказани футболисти в огромните мачове на “росонерите ” като Оливие Жиру и Браим Диас бяха изцяло обезличени от “нерадзурите ” и в двата мача от полуфиналите на ШЛ, а в реванша същото се случи и с Рафаел Леао, на който се разпореждаха най-големи очаквания.

Оттук нататък всички в Милан би трябвало да се поучат от тези неточности и да се погрижат през идващия сезон стъпката в развиването им да е в позитивна тенденция.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР