Границата между Франция и Великобритания при Кале освен че е

...
Границата между Франция и Великобритания при Кале освен че е
Коментари Харесай

Краят на Европа: Кале като символ и на страховете от брекзит

Границата сред Франция и Англия при Кале като се изключи че е проблематична поради стичането на мигранти, слага и още един въпрос за бъдещите митнически инспекции.

Границата е във водата – сред Ла Манша и Северно море. А на сушата - това към този момент е краят на Европа. Досега Кале беше знак на мигрантска рецесия и на филантропична злополука. А в този момент към този момент е знак и на страховете от брекзит.

Снимка: bTV

Британският бряг е единствено на 35 км оттова. Затова и през Кале минава пътят на съвсем всички мигранти, които мечтаят за Обединеното кралство.

" Джунглата " - най-големият мигрантски лагер в Европа, към този момент не съществува, само че единствено публично. Пред очите ни група младежи оглеждат по какъв начин незаконно да стигнат до фериботите.

На пристанището всички знаят това. Но поради брекзит проблемите към този момент са им по-сериозни - като застрашени работни места, считат едни.

Снимка: bTV

На прилежащия паркинг има коли единствено с английски регистрации. Спрели са пред магазин за алкохол. Местни споделят, че преди е имало повече британци.

Снимка: bTV

В един от най-бедните френски градове всичко зависи от тези големи фериботи, които свързват Европа с към този момент самостоятелната Англия.

При ясно време отсам се виждат даже скалите на английския бряг. Но близостта може би е подвеждаща. Защото тук, в Кале, потъват освен фантазиите на хиляди мигранти, само че и очакванията за безболезнена разлъка на Европа с Англия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР