Граничният пункт „Станке Лисичково” на българо-македонската граница, входната врата на

...
Граничният пункт „Станке Лисичково” на българо-македонската граница, входната врата на
Коментари Харесай

ГКПП Станке Лисичково - грозната входна врата към България

Граничният пункт „ Станке Лисичково” на българо-македонската граница, входната врата на страната, е в окаяно положение, написа БГНЕС.
Граничен контролно-пропусквателен пункт " Станке Лисичково " е най-окаяният от трите в югозапада, свързващ България и Македония . В релативно по-добро положение са „ Златарево” край Петрич и „ Гюешево” над Кюстендил.
Граничният пункт сред Благоевград и Делчево е стеснен – единствено с по едно трасе за влизане и излизане от България, металните бараки за паспортния надзор са неугледни и тесни, преместени са тук преди 24 години от „ Златарево”. Проблем на граничния пункт са водата и тоалетните, като последните са построени по европроект, само че са заключени. На пункта се реализира граничен, митнически и фитосанитарен надзор, а най-неугледни са пространствата за граничния.
След подписването на Договора за добросъседство сред двете прилежащи страни предходната година, граничният пункт не трябва да бъде в това окаяно положение.

Сградата до пункта, която е на над 60-годишна „ възраст”, плаче за ремонт, а поради едното трасе се натрупат товарни и леки коли и рейсове.
Преминавайки в Македония, разликата в положението на сградния и инфраструктурния образ е явен. А член на Европейски Съюз е България - не Македония. „ Ще срещна вътрешния министър със положението на граничния пункт”, сподели при визитата си в Благоевград в понеделник районният министър Петя Аврамова.
От над 20 години има направен план за цялостното възобновяване на „ входната врата” на страната . Той предвиждаше създаване на нови здания, както и по три трасета за вход излаз, едното от които „ ВИП”, а останалите за товарни и леки коли. „ Има план, той е за координиране в Агенция „ Митници”, уточни в понеделник и регионалният шеф Бисер Михайлов.

И откакто има план, извънредно време е нещата да стартират да се случват. Самият път от Благоевград до граничния пункт, минаващ през три села да вземем за пример, е в доста положително положение, отбелязва още в материала си организацията.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР