Граничните власти в САЩ са задържали около 200 непридружени деца

...
Граничните власти в САЩ са задържали около 200 непридружени деца
Коментари Харесай

САЩ заловили още 200 непридружени деца-мигранти

Граничните управляващи в Съединени американски щати са задържали към 200 непридружени деца по южната граница до сряда, което е голям спад спрямо повече от 2 500 малолетни за май.

Това съобщи почитан чиновник на граничната организация, оповестиха международните осведомителни организации.

Две инспекции разкриха претъпканост и неприятни условия в граничните центрове за задържане, разпалвайки още веднъж дебата за твърдата линия на имиграционните политики на президента Доналд Тръмп.

След това, в събота, вестниците " Ню Йорк таймс " и " Ел Пасо таймс " разгласиха публикация, описваща станция на граничната полиция в Клинт, щата Тексас, цялостна със стотици деца, облечени в мръсни облекла и събрани в извънредно мръсни пространства.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова историята " машинация " и сподели, че ще отиде дружно с медиите на посещаване на центровете за мигранти.

" Светът би трябвало да знае ", сподели Ясмин Хуарес пред подкомисията на Камарата на представителите, като добави, че " като те изтръгнаха парче от сърцето ми ", когато единствено няколко седмици откакто са били освободени, щерка й Мари е умряла.

Междувременно администрацията на Тръмп възобнови заканите за депортиране.

От края на май до началото на юни граничните управляващи са държали към 2500 до 2700 деца, които са били арестувани след прекосяване на границата от самите тях или които са били отделени от възрастни, които не са били техните родители, заяви той пред кореспонденти на конферентен диалог при изискване, че е анонимна.

Почти всички непридружени деца, взети от гранични чиновници, се предават на Министерството на здравеопазването и филантропичните услуги на Съединени американски щати в границите на 72 часа от задържането, съобщи формалният представител.

Американският конгрес през юни утвърди законопроект за изключително в допълнение финансиране в размер на 4,5 милиарда $, ориентиран към възстановяване на изискванията на границата, в това число 2,88 милиарда щатски $ за обезпечаване на заслон и грижи за непридружени деца.

Все повече фамилии и деца в Централна Америка пътуват сами - мнозина търсят леговище в Съединените щати - претрупват управляващите в миг, когато администрацията на Тръмп упорства да ограничи законната и противозаконната имиграция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР